تاريخچه ي كارخانه ي كاغذسازي پارس هفت تپه

به وبلاگ خبرگزاری شوش نیوز خوش آمديد

عضويت در وبلاگ
منوي اصلي
صفحه نخست
پست الکترونيک
آرشيو مطالب
فهرست مطالب وبلاگ
پروفایل
موضوعات
حوادث جاده ای
شوش پایتخت تمدن ایران زمین
شهر الوان
شهر شاوور
شهر حر رياحي
شهر صالح مشتط
شهر هفت تپه
شهر بهرام
فرهنگ عمومی
فرهنگ و هنر
فرهنگ و ادب
اجتماعي
حوادث غیرمترقبه
حوادث و کشف جرائم
علمي و فناوری
سياست داخلی
سياست خارجی
حوزه و دانشگاه
دين و مذهب
فلسفه و منطق
اقتصاد و صنعت
اقتصاد و کشاورزی
هدفمند سازی یارانه ها
عكس خبری
تاریخ و باستان شناسی
صنایع دستی
گردشگري
آموزش هنرهای نمایشی
آموزش روزنامه نگاری
آموزش عکاسی
آموزش موسیقی
دفاع مقدس و خاطرات
وصیت نامه شهدا’
دانيال شناسی
دعبل شناسی
احاديث و ادعیه
توصیه های امام خمینی(ره)
فرامین مقام معظم رهبری
ورزش شوش
بهداشت و سلامت
شهرستان شوشتر
شهرستان اندیمشک
شهرستان دزفول
شهرستان گتوند
شهرستان مسجدسلیمان
سرمقاله
سخن روز
اضافات

ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 29
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 37
بازدید ماه : 45
بازدید کل : 28933
تعداد مطالب : 398
تعداد نظرات : 54
تعداد آنلاین : 1

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
آخرین مطالب
طراح قالب

Template By: NazTarin.Com

تبلیغات

تاريخچه ي كارخانه ي كاغذسازي پارس هفت تپه

به علتِ افزايشِ روزافزونِ مصرفِ كاغذ درايران ، صنعتِ كاغذ از سالهاي دور مورد توجه بخش دولتي و خصوصي واقع شد و براي توليدِ اين محصول بررسي و تحقيقاتي نيز انجام گرديد ؛ ولي به علتِ فقدانِ موادِ اوليه ي كافي براي توليدِ خميرِكاغذ كه معمولاً از چوب توليد مي شود ، اين بررسي ها به نتيجه ي مطلوب نرسيد و متوفق ماند تا اينكه در سال 1333 هـ . ش كارشناسان در هفت تپه از توابع شهرستان ( بخشِ سابقِ ) شوش تصميم گرفتند براي اولين بار اقدام به كشت و ايجاد كارخانه ي عظيمِ توليدِ نيشكر از اين محصول نمايند .
با ايجادِ اين طرح و بهره برداري از آن امكانِ توليدِ خميرِ كاغذ از تفاله ي نيشكر كه اصطلاحاً آن را باگاس مي نامند ، موردِ توجهِ كارشناسان قرار گرفت كه سالها در اين زمينه بررسي و تحقيق به عمل آمد و بالاخره در سال 1347 به همت بانك صنعت و معدن ( توسعه ي صنعتي و معدني سابق ) و با مشاركت 500 نفر سهامدارِ بزرگ و كوچك ، كاغذپارسِ هفت تپه با سرمايه ي اوليه ي 000/000/500 ريال كه پس از آن در سال 1348 به 000/440/830 ريالافزايش داده شد . براي توسعه ي توليدِ خمير و ساختِ كاغذِچاپ و تحرير ، با ايجادِ اين شركت كه يكي از بزرگترين شركتهاي سهاميِ خاص مي باشد ؛ نخسين توليد كننده ي كاغذِ تحرير ؛ شالوده ي صنعتِ كاغذ در كشورِ ايران نهاده شد و درواقع با افتتاحِ اين شركت ، يكي از عواملِ پيشبردِ اقتصادِ كشور بوجود آمد . اين شركت در منطقه ي صنعتي هفت تپه از توابع شهرستان شوش و در 100 كيلومتري شمالِ شهرستان اهواز( مركز استان خوزستان ) واقع شده است .
يكي از عللِ انتخابِ اين محل ، مجاورت با كارخانه ي نيشكر هفت تپه است تا بتوان « باگاس » ،كه ماده ي حجيمي است و حملِ آن بسيار مشكل ، به وسيله ي لوله هاي مخصوص و با فشارِ هوا از شركتِ نيشكرِ هفت تپه به قسمتِ خميرسازيِ كارخانه ي كاغذپارس انتقال داده شود .
ساختمانِ كارخانه ، حمل و نصبِ ماشين آلات و ساير تأسيسات ، طبقِ برنامه ي تعيين شده به اتمام رسيد و بهره برداري از ماشينِ كاغذسازي در خرداد 1348 و ماشينِ خميرسازي در آبانِ همان سال آغاز و در آذرماه سال 1349 كارخانه ي كاغذ و خمير با ظرفيتِ توليدِ 105 هزارتن كاغذ در سال رسماً افتتاح گرديد .
با توجه به پيشرفتِ سريعِ اقتصادي و توسعه وتعليم و تربيت در ايران ، مصرفِ كاغذ نيز به سرعت افزايش يافت لذا مسئولانِ موضوع را موردِ توجهِ خاص قرار دادند و طرحِ توسعه ي كاغذپارس با افزايشِ سرمايه ي شركت به 000/490/118/1 ريال و اخذِ وام و اعتباراتِ كافي از طرحِ توسعه شامل : « دو/2 ماشينِ كاغذسازي هر يك با ظرفيتِ 000/40 هزارتن در سالن ، 1/يك دستگاه بازيافتِ سودسوزآور (( ريكاوري )) با ظرفيت 217 مترمكعب در روز مي باشد . » البته بعد چند سال يك دستگاه توليد كاغذ نيز به تأسيسات شركت با همان ظرفيت افزوده شد .
هــدف :
يكي از معيارهاي سنجشِ تمدنِ هر كشور را در ميزانِ مصرف كاغذِ افرادِ آن مي دانند وكاغذپارس به عنوانِ بنيانگذارِ اولين كارخانه ي كاغذ سازيِ چاپ ، نشر و تحرير در ايران اين نتيجه را به ما مي دهد كه با توليد كاغذ نه فقط به اقتصادِ كشورمان ايران كمك نموده است ؛ بلكه باعرضه نمودنِ كاغذ ، بهترين وسيله ي ارتباطِ جمعي را براي تعاليِ فرهنگِ مردم بازتر نموده است .
هدفِ اساسي از ايجادِ صنعتِ كاغذ عبارت است از :
1 ـ بي نياز نمودن كشور از كاغذِ وارداتي .
2 ـ ايجادِ اشتغال با توجه به تكنولژيِ پيشرفته با استفاده از موادِ اوليه ي پُـر ارزشي مانند « باگاس » كه قبلاً به جاي مواد سوختي مصرف مي شد .
3 ـ جمع آوريِ سرمايه هاي كوچك و به كار انداختنِ آن در راهِ ايجادِ اين طرحِ عظيم و مشاركتِ عمومِ مردم در بهره وري سود اين صعنت .
فعاليت هاي توليدي :
كاغذ محصولي است كه در ساختِ آن هنر و صنعت بايستي مد نظر قرار گيرند و به اين علت ، ساختِ آن داراي ظرافتِ خاصي است و تجربه و مهارت ؛ عاملِ مهمي در ساختِ اين محصول به شمار مي آيد . براي رسيدن به اهدافِ شركت و تهيه ي بهترين و مرغوبترين نوعِ كاغذ از هر جهت با محصولات سايرِ كشورها و هم از نظر كيفيت و قيمت قابلِ رقابت باشد . شركتِ كاغذسازي پارس فعاليتِ توليديِ خود را براساسِ توليدِ خميرِ باگاس و سپس ساختنِ كاغذ از اين خمير كه در صنعتِ كاغذسازي كاملاً نوين مي باشد طرح ريزي نموده است ؛ اولين مرحله براي ساختن و تهيه ي خمير مي باشد ، اين خمير از تفاله ي نيشكر كه عصاره ي آن در كارخانه ي نيشكر هفت تپه گرفته شده و سپس به وسيله ي دستگاههاي هسته گيريِ كاغذپارس ، مغزِ آن جدا گرديده و باگاس تهيه مي شود .
بــاگــاس :
باگاس يكي از انواعِ مختلفِ الياف است كه براي تهيه ي خميرِ كاغذ به كار گرفته مي شود ؛ خميرِ توليدشده در مخازن نگهداري مي گردد و به مرور با مخلوطي از خميرِ اليافِ بلند « كراف » ، كه از خارج وارد مي شود آميخته ( 65% خميروباگاس و 35% خميرِ وارداتي ) و ساير مواد مصرف مي شود . پس از تهيه ي خمير ، دومين مرحله ي ساختِ كاغذ مي باشد كه در اين مرحله خميرِ كاغذ با آب مخلوط شده و در سطحِ توري به صورت مايعِ شيرمانندي كه درحقيقت 5/99% آن را آب تشكيل مي دهد ، با فشار از صفحه ي خوراك دهنده ريخته مي شود و توري با سرعتي معادلِ 450 متر در دقيقه آبِ خمير را دفع و اليافِ آن را به صورت مطلوبي در كنارِ هم قرار مي دهد .
در مرحله ي ديگركـــاغــذ از يك سري غلطك هاي خشك كننده عبور داده مي شود و رطوبت آن تبخير مي گردد ، بعد از خشك كردن سطحِ كاغذ به به قسمت « اطو » هدايت مي گردد . در پايان بعد از اطو شدنِ كاغذ به دورقرقره هاي مخصوص پيچيده و به قسمت دستگاه پيچاننده توسط كرين هدايت مي گردد . در اين قسمت قرقره هاي بزرگ به ابعاد درخواستي مشتريان در اندازه هاي « 57 سانت 90 سانت ، 100 سانت ، 120 سانت و … » بر روي شل هاي كاغذي كه از قبل ساخته شده اند پيچيده مي شوند . و در نهايت به قسمت برش و بسته بندي و يا به عبارتي تكميل كاغذ فرستاده شده كه در اين قسمت دستگاهها رول ها را به صورت رول پك و يا بصورت ورق برش مي دهند . پس از آن كاغذهاي بسته بندي شده و همچنين رول هاي پك شده پس از ثبت مشخصات كاغذ ( ابعاد ، گراماژ ، رنگ ، شماره ماشين توليدكننده ، تاريخ و … ) توسط شخصي به نام مارك زن ؛ به وسيله ي ليفتراك به انبار محصول انتقال داده مي شوند
مـرحـلـه ي بـارگـيـري :
استاك ها و رولهاي بسته بندي شده با توجه به نوع سفارش از طرف خريدار با ليفتراك بر روي كفيِ كاميونها بارگيري مي گردد و پس از آن به وسيله ي باسكول وزن گرديده و به انبارمركزي واقع در تهران منتقل شده و خريداران بارِ خود را از انبار مركزي تحويل مي گيرند .
مركز بازيابي سودسوزآور ( ريكاوري ) :
همانگونه كه قبلاً به اختصار گفته شد ، در اين قسمت از كارخانه پس آبِ سودِ سوزآوري كه پختِ خميرِ توليد شده دوباره تبديلِ شيمائي شده و از انرژيِ توليدي نيز بخار تهيه مي گردد . ناگفته نماند كه استفاده و بازيابيِ پس آب كارخانه به حفظِ محيطِ زيست در اين حوالي كمكِ شاياني مي كند .
بويلر 90 تني :
از آنجائيكه شركت كاغذسازي پارس هر ساله توليدقابل توجهي داشت ، سهامداران شركت ابتدا دو دستگاه خميرسازي به خط توليد خود افزودند و به همين منظور در كنار بويلر30 تني خود ، يك بويلر 90 تني را احداث نمودند و از آن موقع به بعد كيفيت كاغذنيز مرغوب تر شد ، به طوري كه وزارت آموزش وپرورش براي تهيه كاغذ موردنياز كتب درسي خود به طور مستقيم با مديريت شركت كاغذسازي پارس قراردادي منعقد نمود ، و همين كار باعث گرديد مديريت شركت از نزديك بر نحوه ي كيفيت توليد كاغذ چاپ ونشرنظارت داشته باشد .
لازم به توضيح است علاوه بر مواد اوليه ي غذا ، يعني باگاس ؛ موادي نظير « كاستيك ، آي پو ، كراف ، اسيد و انواع رنگِ مخصوص كاغذهاي رنگي در روند توليد كاغذ سهم به سزايي دارند .
در گذشته شركت كاغذپارس كاغذهاي سفيد و رنگي با گراماژ 40 و 50 گرمي را در كنار كاغذهايي با گراماژهاي 70 ، 80 ، 125 ، 127 ، 210 و 240 گرمي را توليد مي كرد ، اما بعلت فرسوده بودن بعضي از قطعاتِ ماشينهاي توليد كاغذ ، بيش از 15 سال است كه از توليد كاغذ با گراماژ پائين ( 40 و 50 ) خبري نيست . از طرفي از توليد كاغذ رنگي نيز به حداقل رسيده و بيشتر كاغذهاي 70 گرمي و 80 گرمي توليد مي شوند ، البته ماشينهاي توليد شماره ي 3 و2 مخصوص توليد كاغذهاي 70 تا 100 گرمي در نظر گرفته شده است و ماشين شماره ي 1 كاغذهاي 110 تا 240 گرمي را توليد مي كند .

نحوه ي خريدكاغذ توسط مشتري :
در گذشته ي نچندان دور كاغذ هم به صورت عمده و هم بصورت خورده فروشي علاوه بر اينكه در انبار مركزي تهران واقع در تهران به فروش مي رسيد ؛ در محل كارخانه نيز فروش محلي داشت و اداراتي نظير آموزش و پرورش شهرستانهاي استان خوزستان ، خصوصاً شهرستان شوش ، سپاه پاسداران ، بانكها و … كاغذِ مورد نيازخود را از كارخانه خريداري مي كردند ، اما كاغذ چند سالي در طرح تعزيزات قرار گرفت ، لذا ديگر از فروش محلي خبري نبود و هركس از هر ديار كه به كاغذ نياز داشت مي بايست به دفتر مركزي تهران برود و از آن محل كاغذ خريداري كند . ولي با تقويت بخشيدن بخشِ خصوصي و حذف يارانه ي كاغذ و با رويِ كار آمدن دكتر احمدي نژاد بعنوان رئيس جمهوركشور ايران و براي رفاه حال كاركنان و مشتريان فروشِ كاغذ به روالِ گذشته ي خود بازگشت . هر چند با توجه به سخنانِ رئيس جمهور مبني براينكه دفاتر مركزي كارخانجات مي بايست از تهران خارج شده و در جوار كارخانجاتِ توليدي قرار گيرند ، احتمال اينكه فقط در محل كارخانه و يا حتي المقدور در مركز استان خوزستان كاغذ به فروش برسد ، احتمالِ زيادي دارد .
جمع بندي روند توليد كاغذ در گروه صنايع كاغذ پارس :
با توجه به مطالب فوق ، روند توليد كاغذ بر اساس اولويت بندي و پس از انتقال تفاله ي نيشكر ( باگاس ) به كاغذپارس از اين قرار است : « تهيه ي مواد اوليه » ، « ريكاوري » ، « تهيه ي مواد ثانويه » ، « خميرسازي » ،‌« ماشينهاي توليد كاغذ » ، « وايندر ( پيچاننده ي كاغذ ) » ، « ريوايندر ( بازپيچاننده ) » « تكميل كاغذ » ، « برشِ كاغذ ( كاتر ) » ، « گيوتين » ، « بسته بندي » ، « رول پك » ، « انبارِ محصول » « بارگيريِ كاغذ » ، « باسكول ( توزين ) » و « صدورِ بارنامه » ؛ ضمنِ اينكه آزمايشگاهِ مركزي در تمامِ مراحلِ ذكر شده از نظر كيفي ، روندِ توليد كاغذ را كنترل مي كند تا كاغذهايي نظيرِ « چروك »، « داراي هواي بيش از حد » ، « چشم ماهي » و … به قسمت هاي بُرشِ كاغذ ، بسته بندي ، گيوتين و رول پك هدايت نشوند و جهت توليد مجدد R.T.B شده و به قسمت خميرسازي فرستاده مي شوند .
شركت تعاوني مصرف كاركنان كاغذپارس :
در سال 1354 عده ايي از كاركنان گروه صنايع كاغذ پارس هفت تپه جهت تأمينِ نيازمنديهاي كاركنانِ عضو از طريق فروش آزاد ، اقدام به تأسيس يك سوپر ماركت در كوي آيت الله طالقاني( سيماش سابق ) نمودند و با توجه به استقبال ساكنان منطقه ي مذكور ، كوي شهداي هفتم تير ( كارگري ) و كوي شهيد ديناروند در مورخ 24/8/59 نسبت به تدوين و تنظيم اساسنامه و آئين نامه و ثبت آن اقدامات لازم بعمل آمد و سوپرماركت به شركت تعاوني مصرف كاركنان كاغذ پارس تغييرِ نام يافت سرمايه ي اوليه ي اين شركت 000/280 ريال در سال 1354 بود كه با به ثبت رساندن شركت اين سرمايه به 000/540/1 ريال افزايش يافت . فروشگاه كوي طالقاني در مساحتي بالغِ بر 2000 متر مربع شاملِ انبار مركزي ، انبارِ توزيع اجناسِ بُنِ كارگري ، و 4 غرفه ي فروش ( لوازم بهداشتي ، خشبكار ، مايعات و مواد غذايي و پوشاك ) توسط كارفاي گروه صنايع كــاغذپارس ساخته و به شركت تعاوني مصرف اهدا گرديد . پس از ثبتِ شركت در همان روز يعني 24/8/59 اولين مجمع عمومي با حضور2006 نفر عضو به منظور انتخاب مدير عامل ، هيئت مديره و بازرسان تشكيل گرديد آقاي حسن اسكندري بعنوان اولين مديرعامل اين شركت انتخاب شد . سه ماه بعد از انتخاب هيئت مديره فروشگاه كوي طالقاني به دو/2 سرخانه ي صفر درجه و زير صفر درجه مجهز گرديد و . 5 ماه بعد اولين شعبه ي فرعي تعاوني مصرف در كوي شهداي هفتم تير احداث شد . دومين شعبه ي فرعي تعاوني مصرف كاغذپارس نيز بعد از يكسال در كوي شهيد ديناروند تأسيس شد . اين شركت در سال 1354 و قبل از به ثبت رسيدن 21 نفر پرسنل داشت كه به مرورِ زمان در سال 1372 تعداد پرسنلِ شركت به 55 نفر افزايش يافت . اما از اين سال به بعد پرسنل شركت ريزش گرديد و از سال 1380 تاكنون فقط 14 نفر پرسنل رسمي و 2 نيروي انساني به صورت روزمزد را در اختيار دارد .
خدمات رساني شركت تعاوني مصرف در گذشته بخاطر حمايتهاي مالي كارفرماي گروه صنايع كاغذپارس در خصوص پرداخت هزينه ي مأموريتها ، نوشت افزار ، ملزومات اداري و … و همچنين پرداخت به موقع اقساط كسرشده از اعضايي كه از تعاوني مصرف كالا برده بوند ؛ چشمگير بود . اين تعاوني حتي مايحتاج روزمره اهم از صفي جات ، مركبات و انواع ميوه را بصورت فروش با مبلغ پائين تر از بازار به فروش مي رساند و به عبارتي با شركتهاي توليدي بخاطر داشتنِ نقدينگي به صورت مستقيم قرارداد منعقد مي نمود ؛ اما امروزه كارفرماي گروه صنايع كاغذ پارس هيچگونه حمايتي از تعاوني مصرف نمي كند و اقساط كسر شده از حقوق كاركنان را به موقع پرداخت نمي كند . بنا به گفته ي مديرعامل فعليِ تعاوني مصرف ، در حال حاضر شركت كاغذسازي پارس 000/000/900 ريال به تعاوني بدهكار است و اگر تا چند روز آينده اگر به اين روال پيش رود ، تعاوني مصرف به خاطرِ نداشتنِ نقدينگي حتي قادر به مهيا نمودن مواد غذايي نيز نخواهد بود .
لازم به توضيح است براي هر عضو دفترچه و كارتِ عضويت بمنظور استفاده از خدمات ارائه شده از طرف تعاوني مصرف صادر گرديده كه در گذاشته به صورتِ ماهانه اجناسي تحتِ عنوان جيره و به نرخ تعاوني بينِ اعضاء توزيع مي شد ، اما در حالِ حاضر فقط سالي يكبار آن هم به مناسبتِ ماه مبارك رمضان جيره ايي شامل : برنج ـ روغن و شكر بين كاركنان توزيع مي گردد .
در بعضي مواقع كه تعاوني مصرف به خاطر نداشتنِ نقدينگي و عدم پرداخت اقساط كسرشده ي اعضاء توسط كارفرما و رهايي از بحران ، اقدام به خريد كاغذ به جاي مطالبات خود و فروشِ محليِ آنها در فصل امتحاناتِ آموزشگاهها در مقاطعِ ( ابتدايي ، راهنمايي ، متوسطه و دانشگاه ) مجدداً سروسامان گرفته و قدرتِ خريدِ خود را بالا برده است و هم اكنون نيز تنها راهِ رهايي از اين معضل ، همان خريدِ كاغذ است ، كه انتظارمي رود مدير عامل و هيئت رئيسه ي تعاوني مصرف در اين مورد چاره انديشي كنند .
لازم به توضيح است براي تهيه ي مطالبِ مربوط به گروه صنايع كاغذپارس هفت تپه از دانسته هاي پدرم كه در كاغذپارس شاغل هستند و سالهاست در حرفه ي خبرنگاري نيز فعاليت دارد استفاده نمودم .
وضعيت كنوني كاغذ پارس و تعاوني مصرف :
با توجه به استقبال كاركنان گروه صنايع كاغذپارس از طرح تعديل نيرو و مشاغل سخت و زيان آور ، آمار كاركنان اين واحد صنعتي به 800 نفر رسيده و پيش بيني مي شود تا پايان شهريورماه 1390 اين رقم به 600 نفر كاهش يابد .
شركت تعاوني مصرف كاركنان نيز ازآن رونق افتاده و از مجموعه 3 فروشگاه ، به 1 فروشگاه نزول يافته و آن هم با 2 نيروي انساني به حالت راكد و تعطيل درآمده است .
به قلم : عباس كرم الهي


نظرات شما عزیزان:

محمو مرادی
ساعت9:13---24 اسفند 1390
با سلام برادر کرم الهی ارجمند سایت بسیار عالی دارید و در خبر رسانی فعلاً اول هستید و این باعث افتخاره می خوام از آنجایی که بنده کارشناس اشتغال و کار آفرینی هستم می خوام در صورتی که صلاح می دونید در حوزه اشتغال و کار آفرینی با شما همکاری کنم تلفن تماس09169460635

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[+] نوشته شده توسط عباس کرم الهی در پنج شنبه 14 بهمن 1389برچسب:""تاريخچه" كاغذپارس"هفت تپه"", در ساعت 19:37 | |

درباره وبلاگ

به سایت شوش نیوز خوش آمدید
آرشيو
ارديبهشت 1390
فروردين 1390
اسفند 1389
بهمن 1389
اسفند 1385
فروردين 1385
بهمن 1384
آمار
روز بخير كاربر مهمان!
آمار بازديدها:
افراد آنلاين:
تعداد بازديدها:

مدير سایت :
عباس کرم الهی
لينكستان
خبرگزاری افق شوش
عاشورائیان
سینما فارس
هواشناسي شوش
وب سايت دكتر علي شريعتي
پايگاه خبري لرنا
دسته ورزشی بهمن شهرستان شوش
خوزنیوز
گروه تئاتر انديشه شهرستان شوش
ایمیل فارسی
سایت جهانی العالم
استانداری خوزستان
سایت استاد شهید مرتضی مطهری
وب سایت دکتر محمدباقر قالیباف
سایت شخصی استاد محمدرضا شجریان
سایت شخصی دکتر محمد اصفهانی
تک سرا بزرگترین فروشگاه مجازی در ایران
پايگاه انتيرنتيي داريوش پارسا
طراحی و تولید نرم افزارهای کامپیوتر و وب سایت های مدارس و شرکت ها
خبرگزاری شوش فردا
سامانه قرض الحسنه ازدواج
جویندگان کار
وبلاگ شخصي حسن هژبري
آموزش کسب درآمد و جدیدترین برنامه ها
سلامت نیوز
سایت رسمی سیدجاسم ساعدی
پایگاه اینترنتی داریوش پارسا
دژپل
وبلاگ مشاور جوان فرماندارشوش
خبرگزاری شوش نو
سایت نماز
وب سایت بنیادشهید شوش
مرکزخدمات حوزه های علمیه
شهداي سرزمين پاك ايران
خبرگزاری شبستان
خبرگزاری قرآن
خبرگزاری قرآن ایران
روزنامه نگار مستقل شوش
پایگاه گروه نمایش اندیشه شوش
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شوش نیوز و آدرس shushnews.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی

وبلاگ دهی LoxBlog.Com


لينكدوني

خط مشی خبرگزاری شوش نیوز
مدیران خبرگزاری شوش نیوز
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
قیمت پرده اسکرین
کاشی سازی

آرشيو پيوندهاي روزانه


CopyRight| 2009 , shushnews.LoxBlog.com , All Rights Reserved
Powered By Blogfa | Template By: LoxBlog.Com